PICC-lijn covers

Misegura levert PICC-lijn covers voor tijdens het douchen en voor comfort overdag & s’nachts.

UnderCover PICC is ontwikkeld met hulp van feedback van patiënten en professionals om zo tot het beste product te komen. Deze cover beschermt je PICC-lijn. De UnderCover PICC gebruik je als verband in plaats van een verband windsel. Het lijkt op een “tube verband” maar dan duurzaam, wasbaar, in mooie kleuren én met nog betere functies. Hierdoor zijn zowel je huid als de PICC-lijn beter beschermd.  De cover is geen vervanging van de fixatie pleister, je draagt hem er óverheen.

Deze PICC-lijn cover heeft 2 geïntegreerde pockets, 1 voor het lumen en 1 voor je ICE (in case of emergency) gegevens. De 4-way stretch eigenschap geeft voldoende ruimte voor comfort. Daarnaast wordt het “lumen” buiten de cover opgeborgen zodat het niet op de huid drukt.

Gaat jouw PICC-lijn óók UnderCover?

  • Deze cover heeft het internationale ICE (in case of emergency) logo op het het zakje naast het opbergdeel voor het lumen. In deze ruimte kun je belangrijke gegevens kwijt, welke kuur je krijgt, wie er in nood gebeld moet worden, welk ziekenhuis etc. Nu kun je dus met een gerust hart gaan sporten, wandelen in de natuur, fietsen.. kortom doen waar je zin in hebt.

Hoe draag je UnderCover PICC ? 

1.Schuif de UnderCover sleeve over de arm.

2.Het “lumen” (het slangetje met plastic dopje) haal je door de opening in de zijnaad en berg je eenvoudig op in de cover/ het geïntegreerde zakje daar rechtonder. Zo drukt het plastic slangetje niet onnodig op de huid van je arm waardoor drukplekken worden voorkomen. Je kunt hem eenvoudig aan en afkoppelen bij toediening van bijvoorbeeld chemotherapie.

3.De bovenzijde sla je terug over de opening. n.b. als je lijn laag geplaatst is valt de UnderCover ook lager, het kan zijn dat hij dan over de elleboog heen valt dit is heel gebruikelijk. 

tip: Is de PICClijn zo geplaatst dat het lumen in de elleboogplooi valt?  In dat geval draai je de de UnderCoverPICC om zodat de cover op z’n kop op de bovenarm zit. Het lumen kun je “omhoog lussen” en fixeren in het zakje op de cover. Zo hoef je niet onnodig te plakken op de arm en heb je toch bewegingsvrijheid. 

Instructie video UnderCoverPICC Misegura